Μήνυμα Ντότη Δημήτρη για την 28η Οκτωβρίου


28η Οκτωβρίου..μια ημερομηνία βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας..μια ημέρα εθνικής περηφάνιας..η γιορτή του «σαράντα» όπως τη λένε με σεμνότητα,όπως ταιριάζει στους ανδρείους αυτοί που τη δημιούργησαν ή η γιορτή του ΟΧΙ όπως τη λένε με μάτια που λάμπουν από κάποια μυστική ανεξήγητη συγκίνηση και έπαρση οι μικροί μαθητές...
Τιμάμε τη μέρα αυτή το μεγαλείο του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό,στη σκλαβιά, στην υποτέλεια, την απλή και μεγάλη του νίκη, το μεγάλο σταθμό της πρόσφατης ιστορίας μας. Ο επικός αγώνας των Ελλήνων στα βουνά της Πίνδου παραμένει στην ιστορία ως σημείο αναφοράς και τιμής. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα μιας αγγλικής εφημερίδας στις 4.4.1941: “Από τώρα και στο εξής δε θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.”
Σήμερα πάνω από όλα πρέπει να δείξουμε το δρόμο των ιδανικών που δημιούργησε το «Σαράντα» και να μεταδώσουμε όλα αυτά στις νέες γενιές. Είναι το χρεός μας, ο φόρος τιμής στις ηρωικές στρατιές των προγόνων μας. Γιατί όποιος λαός ξεχνάει, ξεχνάει την ιστορία που χάνεται!!
Ας μη λησμονήσουμε λοιπόν τους ηρωικά πεσόντες στα βουνά του τόπου μας και ας τους τιμήσουμε όπως αρμόζει!!
Χρόνια Πολλά!Ζήτω η Ελλάδα μας!!!Δημήτρης Σ. Ντότης
Νέα Εποχή για το Πωγώνι

Comments

Popular posts from this blog

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με την εσωτερική και διασυνοριακή πολιτική

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με τη ανασυγκρότηση τομέων παραγωγής (Α' μέρος)

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με τη διαχείριση και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου