Τάτσης Δημήτριος - Κουκλιοί Πωγωνίου


Ονομάζομαι Τάτσης Δημήτριος του Μάνθου και της Βασιλικής γεν. το 1935 στο Τ.Δ. Κουκλιών και είμαι μόνιμος κάτοικος αυτού από το 2008.Συνταξιούχος της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής Ε.Α.  Αξιωματικός. Γραμματικές γνώσεις γυμνασίου. Είμαι παντρεμένος με την Παναγιώτα το γένος Αλεξίου από την Πυρσόγιαννη, αποκτήσαμε τρία παιδιά,δυο κορίτσια και ένα αγόρι.
Δραστηριότητες για τα κοινά είναι:
α. Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Αττικής εκλέχτηκα πρόεδρος συνοικιακού συμβουλίου στην Ανακασα.
β. Στο τοπικό Διαμέρισμα Κουκλιών πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου 2013-2014
Το όραμά μου για το Πωγώνι είναι ο γενέθλιος τόπος μου και ως τέτοιος είναι φορτισμένος συναισθηματικά. Ποιός δεν θα ήθελε να βλέπει τον τόπο που τον γέννησε να προκόβει και να ανθίζει? 
Πέρα από το συναισθηματικό και υποκειμενικό παράγοντα το Πωγώνι είναι ένα μέρος, όπου συναντιέται το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον. Η ιστορία του είναι το παρελθόν του, μια ιστορία  που την άφησαν κληρονομιά σε εμάς όσοι έζησαν εδώ και το αγάπησαν. Αυτή η ιστορία μπορεί να αναδειχτεί με την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων και κτισμάτων που είναι στην ευθύνη του Δήμου μας,νερόμυλοι-γεφύρια,μονοπάτια και αρχαιολογικών χώρων που είναι ζωντανά απομεινάρια εποχών που μας οδήγησαν στο σήμερα.
Στο παρόν το Πωγώνι υποδέχεται - και λόγω της οικονομικής κρίσης - νέους ανθρώπους που προσπαθούν να το ξαναζωντανέψουν. Αλλά για να ζωντανέψει ένας τόπος πρέπει να στηριχτεί στα δυνατά του σημεία, αυτά που φτιάχνουν την ταυτότητα,αυτά τα οποία τα αγάπησαν οι παλαιοί, τα αγαπάμε οι τωρινοί και θα συνεχίσουν και οι μελλοντικές γενιές να αγαπάνε ακόμα και αν ζουν μακριά του.
Το μέλλον του Πωγωνίου είναι οι άνθρωποι και το περιβάλλον του. Άνθρωποι έτοιμοι να αγωνιστούν για να το δουν να στέκεται στο χρόνο. Το περιβάλλον είναι το δυνατό μας σημείο. Ένα περιβάλλον που μεταφράζεται σε υψηλής παροχής τουριστικών υπηρεσιών, σε πανίδα και χλωρίδα,που προσφέρει στον άνθρωπο με φιλική για το οικοσύστημα ανάπτυξη, σε κρυστάλλινα και πάντα καθαρά νερά που θέλουμε να συνεχίσουν να μας δροσίζουν, στον καθαρό αέρα που θέλουμε να συνεχίσει να μας γεμίζει τα πνευμόνια και των επόμενων γενεών.
Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς είμαστε  υπέρ της ανάπτυξης που κρατάει όμως ισορροπία ανάμεσα στο οικοσύστημα του τόπου και τον άνθρωπο. Από την άλλη πλευρά είμαστε κατά της ανάπτυξης όπως της εξόρυξης των υδρογονανθράκων που κρατά ισορροπία μόνο στις τσέπες των ολίγων,που ούτε γνωρίζουν,ούτε αγαπάνε τούτον τον τόπο και γι'αυτό δεν διστάζουν να αδειάσουν τα σπλάχνα του,αφήνοντας πίσω του μολυσμένα νερά,περιβάλλον και καταστρεμένη ανθρώπινη ζωή και υγεία.
Το Πωγώνι είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό, των έμβιων πλασμάτων , των μύθων και των παραμυθιών του κάθε λιθαριού που άντεξε στο χρόνο και τα χτυπήματα. Οι άνθρωποι είμαστε ιστορίες ζωντανές και εμείς θελουμε μια γραμμή στο υπέροχο βιβλίο ιστορίας του Πωγωνίου, μια γραμμή που θα λέει πως κάποτε άνθρωποι που τούτος ο τόπος γέννησε και μεγάλωσε όταν τους χρειάστηκε ενώθηκαν για να τον προστατέψουν, τον εξέλιξαν και τον φρόντισαν ώστε να είναι περήφανοι όταν θα τον αποχαιρετήσουν δίνοντας τη σκυτάλη στους επόμενους.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Τάτσης Δημήτριος

Comments

Popular posts from this blog

Ευχαριστήριο μήνυμα του επικεφαλής της «Νέας Εποχής για το Πωγώνι» κύριου Ντότη Δημήτρη

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με την εσωτερική και διασυνοριακή πολιτική