Παιδικοί Σταθμοί Πωγωνίου Έτος 2018Σήμερα επισκέφτηκα τους παιδικούς σταθμούς Κεφαλοβρύσου και Δελβινακίου με τους κυρίους Σταύρο Δόνο και Γιώργο Μάνη, δύο εκ των συνεργατών μου. Πριν πολλούς μήνες η Δημοτική Αρχή επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα και μικρό αριθμό παιδιών ήθελε να κλείσει τη δομή Κεφαλοβρύσου . Μετά από επίμονη παρέμβασή μου ο παιδικός σταθμός Κεφαλοβρύσου παρέμεινε ανοιχτός.Όμως με την σημερινή επίσκεψή μας εγώ και οι συνεργάτες μου νιώσαμε πραγματικά άβολα. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Πέραν του χώρου που βρίσκονται τα παιδιά, στους υπόλοιπους χώρους του σταθμού το ψύχος ήταν αισθητό. Σε περίπτωση που τα παιδάκια αυτά χρειαστούν τουαλέτα πρέπει να διασχύσουν παγωμένους διαδρόμους και να πάνε που? Στην κατάψυξη? Οι υπάλληλοι οι οποίοι καταβάλλουν αξιέπαινες προσπάθειες πρέπει να μαγειρέυουν ή να καθαρίζουν στο ψύχος? Κύριοι της Δημοτικής Αρχής με πόσα λίτρα πετρέλαιο θα μπορούσατε να θερμάνετε αυτό το χώρο? Πόσο στοιχίζει να αντικαταστήσετε τα σπασμένα παράθυρα? Πόσα χρήματα θα στοιχίσει να βαφεί εξωτερικά το κτίριο? Δεν μπορεί ο Δήμος να διαθέσει χρήματα για αυτό τον σκοπό? Αν σε αυτό το χώρο βρίσκοταν τα παιδιά σας θα τα αφήνατε έτσι? Ή μήπως πρέπει να κλείσει ο παιδικός σταθμός Κεφαλοβρύσου και να μεταφερθούν τα παιδιά στο Καλπάκι? Άραγε αυτός είναι ο στόχος σας? 
Στο Δελβινάκι οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και εδώ θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, αφού θεωρώ ότι έχουν συντελέσει κατά πολύ στο να έχουμε ένα παιδικό σταθμό-κόσμημα για το Πωγώνι. Παρόλα αυτά κύριοι της Δημοτικής Αρχής,όταν σας ζητούν να επισκευάσετε τις σωληνώσεις με εμφανή τη διαρροή στο χώρο του μπάνιου και με το φόβο ατυχήματος, έχετε την υποχρέωση να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες ΧΘΕΣ. 
Κλείνοντας θα ήθελα για ακόμα μία φορά να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους και στις δύο δομές που παρά τις αντίξοες συνθήκες επιτελούν το έργο τους άψογα. Συγχαρητήρια!

Νέα Εποχή για το Πωγώνι
Ο επικεφαλής
Δημήτρης Ντότης 

Comments

Popular posts from this blog

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με την εσωτερική και διασυνοριακή πολιτική

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με τη ανασυγκρότηση τομέων παραγωγής (Α' μέρος)

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με τη διαχείριση και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου