Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον επικεφαλής της παράταξης "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" κύριο Δημήτρη Ντότη!


Η γέννηση του Θεανθρώπου ας γεμίσει τις καρδιές μας αγάπη και αλληλεγγύη. Ο εορτασμός της γέννησης του Θεανθρώπου είναι πρώτιστα μια γιορτή αναγέννησης, μια γιορτή αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης για όλους μας. Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων η σκέψη μας και η προσοχή μας στρέφεται στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, στον διπλανό μας που χρειάζεται την αγάπη και την φροντίδα μας για να εξασφαλίσει έστω μια πρόσκαιρη καλυτέρευση στην καθημερινότητα του.
Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν οικονομικά την χώρα μας και το πολύπαθο Πωγώνι μας στο χειρότερο δυνατό σημείο που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε σαν λαός. Αμέτρητα λάθη, παλινωδίες και παχιά λόγια μετέτρεψαν την καθημερινότητα όλων μας σε μια σισύφεια προσπάθεια επιβίωσης και εξασφάλισης της αξιοπρέπειας μας.
Το ζοφερό όμως αυτό κλίμα δεν πρέπει να μας αποτρέψει από την προσοχή που οφείλουμε στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, στον ανήμπορο γείτονά μας, στον άνεργο συμπολίτη μας, σε κάθε Πωγωνίσιο που μας έχει ανάγκη. Μέσα στην βαρύτατη αυτή δοκιμασία ας επιτρέψουμε να ανθίσουν τα άνθη της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ελπίδας σε ένα καλύτερο αύριο, ας βιώσουμε το μήνυμα της Γέννησης, αντλώντας δύναμη και κουράγιο.
Με την χαρμόσυνη είδηση «Ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ» που απηύθυνε ο Άγγελος προς τους ποιμένες της Βηθλεέμ το βράδυ της Γεννήσεως να γεμίζει τις καρδιές μας, εύχομαι ολόψυχα σε κάθε Πωγωνίσιο συμπατριώτη μου Καλά Χριστούγεννα, με ψυχική ανάταση, αγάπη και υγεία! Χρόνια Πολλά σε όλους! Χρόνια Πολλά στο Πωγώνι μας!


Comments

Popular posts from this blog

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με την εσωτερική και διασυνοριακή πολιτική

Ευχαριστήριο μήνυμα του επικεφαλής της «Νέας Εποχής για το Πωγώνι» κύριου Ντότη Δημήτρη