Μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" Δημήτρη Ντότη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η Επανάσταση του 1821, το μεγαλειώδες ξέσπασμα ενός βασανισμένου λαού, αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Οι Έλληνες απέδειξαν διαχρονικά ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους, διδάσκοντάς μας, όπως αναφέρει και ο Κάλβος ότι «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία».
Έχοντας οράματα, επιμονή και πίστη πολέμησαν με κάθε ανάσα, με κάθε σκέψη πέρα από κάθε λογική και κάθε όριο. Πολέμησαν με πίστη και πείσμα, κάνοντας το αδύνατο, δυνατό. Το όνειρο, απτή πραγματικότητα. Έδωσαν κρατική υπόσταση σε μια χώρα μικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στο χρόνο και μας υπενθυμίζουν καθημερινά τη σημασία που έχουν για το Έθνος μας οι αθάνατες αξίες του ΄21. 
Αναβαπτίζοντας σήμερα αξίες και ιδανικά, βάζοντας μπροστά το εμείς των Ελλήνων και τον πατριωτισμό του κάθε Έλληνα, στην Ελλάδα του 2019 ας αγωνιστούμε με πίστη και αρετή για να ξαναλάμψει το ελληνικό φως και να κερδίσουμε το σεβασμό που μας αξίζει για την Ελλάδα και τους Έλληνες! 

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

Δημήτρης Σ. Ντότης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Εποχή για το Πωγώνι"

Comments

Popular posts from this blog

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με την εσωτερική και διασυνοριακή πολιτική

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με τη ανασυγκρότηση τομέων παραγωγής (Α' μέρος)

Το Πρόγραμμα της "Νέας Εποχής για το Πωγωνι" σχετικά με τη διαχείριση και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου